Mijn naam is Wendy Siebel, 32 jaar en gediplomeerd gewichtsconsulente.  Van kinds af aan heb ik een moeilijke relatie met eten gehad. Ik gebruikte eten als troost en om emoties en gevoelens niet te hoeven ervaren. Dit had als resultaat dat ik altijd iets te zwaar was en me nooit fit en gezond voelde. Vanaf de middelbare school heb ik zo ongeveer alle diëten geprobeerd die er zijn. Iedere keer weer streng lijnen, mezelf bepaalde producten verbieden,  krampachtig calorieën tellen, leven op shakes en maaltijdrepen, koolhydraat-arm eten, enzovoort. Een langdurige strijd waarbij ik steeds alles in 1 keer omgooide en dan maar verwachtte dat ik dat vast kon houden. Perfectionisme speelde hierin een grote rol. Alles moest in 1 keer goed gaan. Als ik dus een 'fout product' had gegeten, was het toch al verpest en kon ik net zo goed de rest van de dag los gaan. Perfectionisme zorgt soms gek genoeg ook voor het niet meer proberen. Ik doe het perfect of ik doe het niet. En het perfect doen lukt natuurlijk niet. 

Mijn relatie met eten is hierdoor heel lang verstoord geweest. De omslag is nu ongeveer 4 jaar geleden begonnen. Ik besefte dat alles wat ik in het verleden heb geprobeerd niet werkte, omdat het niet in harmonie met mijn lichaam was. Het lichaam heeft dagelijks belangrijke voedingsstoffen nodig. Het moet gevoed en niet gevuld worden. Het lichaam heeft energie nodig, het moet zich kunnen herstellen, het heeft bouwstoffen nodig en je moet er dus goed voor zorgen!  Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en uit te zoeken waar ik echt behoefte aan heb. Het hele leven draait om balans. Balans in voeding, balans in inspanning en ontspanning, balans tussen werk en privé, balans in relaties en vriendschappen, ga zo maar door. Balans in voeding houdt voor mij in dat er ook ruimte is voor extra's en dat het geen drama is als je eens iets eet dat niet zo gezond is. Het lichaam is in balans als je niet te veel en niet te weinig eet, that's it! Daarbij is het wel  belangrijk dat je alle goede voedingsstoffen binnen krijgt. Dit krijg je het beste voor elkaar als je zoveel mogelijk onbewerkte producten eet, zoals groenten en fruit, volkoren graanproducten, noten en zaden, vlees en vis. Toen ik dit zelf steeds meer onder de knie kreeg zag ik dat voeding en beweging een ongelooflijk grote rol speelt in hoe je je voelt. 

Ik ben er van overtuigd dat er veel mensen zijn die met dezelfde of vergelijkbare problemen worstelen. Door mijn eigen ervaringen weet ik welke valkuilen er zijn en wat wel en niet helpend is. Om hier nog meer kennis over te krijgen ben ik de opleiding tot gewichtsconsulente gaan volgen.  Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn eigen praktijk gestart om mensen te kunnen coachen naar een gezond voedingspatroon zodat we samen af kunnen rekenen met oude gewoontes die je niet verder helpen. Ik zie je graag in mijn praktijk!  

 

Disclaimer:

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Bewust Voedingsadvies wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.